Alt img

nieuws uit spanje

september 2021

CAMINO DEL CID NU OOK VOOR DE GRAVELFIETSEN

De hausse in fietsen in Europa heeft geleid tot de opkomst van nieuwe soorten fietsen en manieren om aan fietstoerisme te doen. Een daarvan is de ontwikkeling van gravelfietsen, vergelijkbaar met cyclocross fietsen maar ontworpen voor lange afstanden over landelijke wegen en paden.

De Camino del Cid-route, die Spanje doorkruist van het noordwesten naar het zuidoosten, van het centrum van Castilië naar de Middellandse Zee, is een ideale route voor gravelfietsen. Aangezien er steeds meer gravelfietsers naar Spanje komen om de Camino del Cid te volgen, heeft het Consorcio Camino del Cid een specifieke route voor gravelfietsen gemaakt, gebaseerd op bestaande MTB- en toeristische fietsroutes  maar waarbij de moeilijkste of meest oncomfortabele MTB-gedeelten worden vermeden.

Camino del Cid

Het resultaat is een 1.500 km lange gravelroute, waarvan de tracks kunnen worden gedownload van de officiële Camino del Cid-routewebsite. Het is een uitgebalanceerde route die voornamelijk paden en secundaire wegen volgt met heel weinig verkeer.

Het is een uitnodiging om een ​​onbekend Spanje te ontdekken, van kleine dorpjes en uitgestrekte ruimtes waar contact met de natuur en rust gegarandeerd is.

Camino del Cid